Talkshow de NV Velsen

Talkshow de NV Velsen
FOTO : RTV Seaport / Ron Pichel

Maandag werd in het Witte Theater in IJmuiden voor het eerst de talkshow de NV Velsen gehouden, voor en door ondernemers uit Velsen.
De NV Velsen is een driemaandelijkse talkshow waarin Jaap Sluis (links) van De Coalitie samen met zijn medepresentator Michael Struis uiteenlopende aspecten van het ondernemen in Velsen belicht. Het Velsense bedrijfsleven staat hierin centraal en komt over de volle breedte aan bod. Dat betekent dat gasten van de NV Velsen uit alle gemeentedelen en uit alle branches afkomstig zijn. Mannen, vrouwen, starters, eenpitters, zoekend, gearriveerd, eigen baas, loondienst, enz. De Coalitie is mede-initiatiefnemer van de Velsense talkshow en stond ook aan de basis van de succesvolle NV Haarlem die al zeven jaar in de Spaarnestad wordt gehouden.

In de eerste editie van de NV Velsen werd onder meer aandacht besteed aan de gevolgen van de bouw van een nieuwe zeesluis voor het bedrijfsleven in IJmuiden. Dat gebeurt op basis van een vraaggesprek met Bert Zijl van het bedrijvencluster IJPOS (IJmuiden Port & Offshore Services) en directeur Cees Buur van de firma Buko. Amanda Knol van Select Windows uit Velserbroek vertelde over haar bedrijf. Ook werd er door de RaboBank aandacht besteed aan nieuwe vormen van bedrijfsfinanciering in het MKB. Verder kwamen nog langs de gebroeders van Westerhoven van de Rigo Verffabriek, de Hr. Nieuwenhuizen directeur van het Nova College over de noodzaak tussen dwarsverbanden onderwijs en ondernemen, Rogier Heijn van Boulangerie Oscar over zijn drive om een broodwinkel in een vissershaven te beginnen en Gertjan Huijbens met zijn rubriek ‘De Vaart in Velsen’. De muziek wordt verzorgd door singer/songwriter Jurre van der Linden uit Driehuis. Hij won in 2015 de Gitaarlem Award.

[gss type=”slideshow” ids=”18969,18970,18973,18971,18977,18976,18972,18975,18974″]