Lichtshow bij expositie vluchtelingen

Lichtshow bij expositie vluchtelingen

Bezoekers van Museum Kennemerland in Beverwijk krijgen een vraag voorgelegd. “U moet vluchten uit uw land en u hebt vijf minuten om uw boeltje te pakken. Wat neemt u mee?” De vraag speelt in op de tentoonstelling.

Het gaat om vluchtelingen, die de afgelopen honderd jaar in de IJmond een veilig heenkomen zochten. Op de expositie speelt kunstenaar Marieke Warmelink met een filmische performance ‘Altijd anders in Velsen-Noord’ in op het vraagstuk.

De opening is zaterdag 24 september. Publiek is vanaf 14 uur welkom. ’s Avonds is er een lichtshow, verzorgd door lichtontwerper Bas Bossinade uit Velsen-Noord. Verzamelen om 20.30 uur bij kinderboerderij De Baak (Westerhoutweg 18) of op de hoek Stratingplantsoen, Wijkerstraatweg.