‘Grote Klaas, Mooie Nel, Dappere Hansje’

‘Grote Klaas, Mooie Nel, Dappere Hansje’

Kennis maken met Grote Klaas, Dappere Hansje en Mooie Nel. Het kan want IVN Zuid-Kennemerland houdt zondag 18 september een fietsexcursie dwars door recreatiegebied Spaarnwoude. Het hele gebied omvat 2750 hectare tussen Amsterdam, Haarlem en Velsen.

Er staan monumentale boerderijen en molens. Ruim vijfduizend jaar geleden lag de kustlijn bij het dorpje Spaarnwoude. Landinwaarts was een waddengebied, dat later in een moerasgebied veranderde waarin een veenlaag kon ontstaan. Veel van die oude landschapskenmerken zijn nog in Spaarnwoude te vinden.

Deelnemers komen langs monumenten; bijvoorbeeld de oude veenrivieren de Liede en het Spaarne. Maak ook kennis met Grote Klaas, Mooie Nel en Dappere Hansje. Start 13 uur vanaf de Spaarndammerdijk bij het standbeeld van Hansje Brinkers in Spaarndam. Duur: 1,5 uur. Aanmelden verplicht. Informatie en aanmelden via j.eijfferts@live.nl of 06- 2417 8657. Kijk op www.ivn.nl/zuidkennemerland