Nieuwe leerlingen bedrijfsschool

Nieuwe leerlingen bedrijfsschool

Twintig nieuwe leerlingen Procestechniek zijn deze week begonnen aan hun technische opleiding aan de bedrijfsschool van Tata Steel. Vorige week startten al 22 leerlingen werktuigbouw en 22 leerlingen elektrotechniek. De opleidingen zijn onverminderd populair onder jongeren met een passie voor techniek, aldus Tata Steel.

Eerder dit jaar werd de bedrijfsschool nog uitgeroepen tot best gewaardeerde mbo-opleiding van Nederland. De focus ligt op het opdoen van praktijkervaring. Leerlingen gaan in de praktijklokalen van de Academy aan de slag met alle technische installaties die (op een grotere schaal) in het staalbedrijf aanwezig zijn.

De opleidingen zijn voor iedereen met een vmbo-diploma (kader, GL of TL) of een overgangsbewijs havo3/havo4 (met voldoendes voor natuurkunde en wiskunde). Oktober 2016 en januari en maart 2017 starten de volgende klassen. Informatie en inschrijven: www.tatasteeljobs.nl/leerlingen.