IJmuiden prachtig, Heemskerk schoonste

IJmuiden prachtig, Heemskerk schoonste
Sporten op een schoon strand.

IJmuiden scoort goed waar het gaat om het schoonste strand van Noord-Holland. De titel ‘allerschoonste’ gaat opnieuw naar Heemskerk. Dit stelden ANWB-inspecteurs en het publiek vast.

Heemskerk is dus uitverkoren als Schoonste Strand van deze provincie. Vorig jaar eindigde het strand van het tuindersdorp ook al als schoonste. Overige stranden die erg goed scoren zijn Julianadorp, Wijk aan Zee en dus ook IJmuiden. Het schoonste strand van de Nederlandse kust ligt in Zeeland; Oostkapelle.

Er was een record aantal publieksstemmen. Liefst 18.000 mensen, 1.500 meer dan vorig jaar, stemden op hun favoriete strand. De eindbeoordeling is een combinatie van bevindingen van ANWB-inspecteurs én het publiek. Juryvoorzitter Helene van Zutphen van NederlandSchoon: “De aanpak van beheerders, paviljoenhouders, gemeenten en bezoekers om ze zwerfafvalvrij te maken blijft z’n vruchten afwerpen”.