Tata Steel Chess On Tour in De Kuip

Tata Steel Chess On Tour in De Kuip

Na de winterstop wordt er in De Kuip niet alleen op topniveau voetbal, maar ook schaak gespeeld. Het Tata Steel Chess Tournament komt voor een speeldag naar het Feyenoord stadion op donderdag 19 januari. Wie er in De Kuip gaat spelen wordt op 28 oktober bekendgemaakt.

Dan wordt het deelnemersveld gepresenteerd. De 79e editie van het denksporttoernooi vindt traditiegetrouw plaats in Wijk aan Zee; 13 tot en met 29 januari 2017. De grootmeesters spelen onder de noemer Tata Steel Chess On Tour twee rondes elders. De tweede externe speellocatie volgt later deze maand.

In 2017 gaat het Tata Steel Chess Tournament voor de vierde maal ‘on tour’. Dit jaar waren er speelrondes in Amsterdam (Science Center NEMO) en Utrecht (Spoorwegmuseum). In de jaren daarvoor werd gespeeld in Rotterdam (De Rotterdam), Den Haag (Nieuwspoort), Eindhoven en in het Rijksmuseum.