Discussie FNV over vrijhandelsverdrag

Discussie FNV over vrijhandelsverdrag
Foto: Tata Steel

Meepraten over een vrijhandelsverdrag tussen Europa en de Verenigde Staten. Dat is wat FNV Metaal wil. Om die reden wordt er een discussieavond gehouden in het vakbondscentrum aan de Rooswijkweg 130 te Velsen-Noord op donderdag 8 september. Start om 19:30 uur.

Geheime onderhandelingen tussen de Europese Commissie en de regering van de VS komen ter sprake. Vooral dat geheim staat de vakorganisatie tegen. In slechts enkele vergaderingen waren de vakbonden aanwezig. Voorstanders verwachten banengroei, tegenstanders zien juist economische krimp en bedreigingen voor arbo- en milieuregelgeving en voedselveiligheid.

Op 8 september gaan europarlementariër Anne-marie Mineur van de SP en Huub de Rouw van het ledenparlement FNV (commissie Internationale Zaken) met elkaar en aanwezigen in discussie over de voor- en nadelen, met speciale aandacht voor de staalindustrie.