Protest tegen dierenleed

Protest tegen dierenleed

Maandagavond rond zonsondergang brandden zevenduizend kaarsen op het strand ter hoogte van de Kennemerboulevard en het Cornelis Vreeswijkpad. De woorden ‘Dieren zijn geen vracht’ waren te lezen op het strand van IJmuiden, als een indringend protest tegen het dierenleed dat veroorzaakt wordt door verre veetransporten.

Initiatiefnemer is de internationale dierenbeschermingsorganisatie Compassion in World Farming (CIWF), die 29 augustus heeft uitgeroepen tot internationale actiedag tegen verre veetransporten. Het is precies twintig jaar geleden dat de grootste ramp bij een veetransport ooit plaatsvond: bijna 70.000 (67.488) schapen stierven bij een brand op een transportschip op weg van Australië naar Jordanië.

CIWF voert al jaren campagne tegen verre veetransporten. Dit heeft onder andere geleid tot het stopzetten van EU-subsidies voor de export van runderen naar het Midden-Oosten en tot verbeteringen in de Europese regels voor veetransporten.

[gss type=”slideshow” ids=”18599,18600,18602,18603″]