Olympisch zilver vrijdag in Santpoort

Olympisch zilver vrijdag in Santpoort
Matthijs Büchli

Burgemeester Frank Dales laat het niet bij woorden alleen, want komende vrijdag feliciteert hij Matthijs Büchli persoonlijk. Dit gebeurt op het kermisterrein aan de Hoofdstraat in Santpoort, ’s middags om 16 uur. Iedereen is welkom om te komen kijken naar de zilveren medaillewinnaar en hem van een warm applaus te voorzien.

De gemeente had de bekende baanwielrenner al eerder gefeliciteerd met het behalen van de zilveren plak op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Dat hij eerder sportman van het jaar is geweest hoef je maar weinig mensen meer duidelijk te maken. Dat overkwam de Santpoorter tot drie keer toe in de jaren 2012, 2013 en 2014.

Op het onderdeel keirin sprintte de man uit Santpoort in een tumultueuze finale naar de tweede plaats achter winnaar Jason Kenny (GBR). Keirin is een discipline in het baanwielrennen, ontstaan in Japan; het eerste keirinreglement werd in 1948 opgesteld.