Hert voegt zich bij grazende paarden

Hert voegt zich bij grazende paarden
Foto Ton van Steijn

Het duurt even maar dan heb je ook wel wat is het verhaal van fotograaf Ton van Steijn. Hij moest drie kwartier wachten voor het kleine hert ‘z’n lens binnen liep’. Het is wonderlijk, zo’n prachtig rank diertje tussen die – in de vergelijkende zin – grote knollen.

Al geruime tijd is het een komen en gaan van belangstellenden, daar op dat weiland richting Spaarnwoude. Even leek het, tijdens al dat ‘muzikale lawaai’ van Dutch Valley, of het hertje het voor gezien had gehouden tussen die edele dieren op dat groene gras. Maar nee, plots was het er weer en wist de blik van de fotograaf te vangen.

Aanvankelijk in het schemer en donker viel het ranke diertje waar te nemen. Maar inmiddels graast het gebroederlijk – of gezusterlijk – tussen die vrienden en vriendinnen op die fraaie ranke benen ook overdag. En dat trekt natuurlijk de aandacht. En voor wie nog een kijkje wil nemen, er wordt voorlopig niet aan gedacht om het diertje terug te brengen naar de duinen.