Nieuwe dienstregeling NS komt er aan

Nieuwe dienstregeling NS komt er aan
FOTO : RTV Seaport / Ron Pichel

Voor het komend jaar heeft NS veel groot onderhoud gepland. Vandaag staat de presentatie aan alle vervoerders van de dienstregeling voor 2017 op de agenda. Heel veel gebruikers van het openbaar vervoer in de IJmond, zowel ten noorden als ten zuiden van het Noordzeekanaal, vragen zich af wat dit voor hen gaat betekenen.

De vervoerders hebben vanaf juli kunnen reageren op de concept-dienstregeling. Op de derde maandag van augustus, zo was al eerder bekend gemaakt, wordt de definitieve versie bekend gemaakt. Een ding is zeker, voor het komend jaar wordt er veel ruimte in de agenda ingeruimd voor onderhoud. De vraag is wat de effecten daarvan zijn voor de gebruikers van het spoor tussen Haarlem en Uitgeest, de Kennemerlijn.

Nu al is bekend dat de werkzaamheden die nodig zijn om het onderhoud uit te voeren voor veel oponthoud zullen zorgen. Het betekent bijvoorbeeld dat NS gebruik gaat maken om passagiers met bussen te vervoeren. Zodra bekend is hoe de nieuwe dienstregeling eruit komt te zien kunnen de gebruikers ervan gaan puzzelen.