Telstar wint!!

VELSEN-ZUID Telstar boekte maandagavond de eerste competitiezege. De Velsenaren zetten Helmond Sport met 4-2 opzij.

Halverwege de eerste helft opende Crescendo van Berkel de score. De centrale verdediger torende bij een hoekschop van Liban Abdulahi boven iedereen uit en knikte de bal langs doelman Ferhat Kaya in het doel. Acht minuten voor rust maakte Oussama Zamouri, die in de basis mocht beginnen ten koste van Denis Mahmudov, van dichtbij de 2-0. In de laatste seconden voor de onderbreking counterde Telstar naar de 3-0. Stefano Lilipaly verstuurde de voorzet waaruit Fabian Serrarens kon scoren.

Ondanks deze score werd het in de tweede helft toch weer een wedstrijd. Tot twee keer toe gaf scheidsrechter Van der Vrande een penalty aan Helmond Sport. Jordy Thomassen schoot beide keren raak. Daardoor was het tot het einde toe spannend. Lilipaly leek Telstar vervolgens te bevrijden na een misser van Kaya, maar zijn doelpunt werd afgekeurd. In de 87e minuut viel alsnog de bevrijdende 4-2. Mo Ajnane schoot de bal onhoudbaar in het doel.

Telstar brengt met de eerste overwinning deze competitie het puntenaantal op vier.