Grachtenfestival in IJmuiden haven

Grachtenfestival in IJmuiden haven
RTV Seaport / foto Facebook

“Kan het niet zo, heren?”, vroeg koning Willem I in 1816 aan zijn ministers. Met een potlood trok hij vervolgens een rechte lijn van de hoofdstad naar de Noordzee.

Het duurde weliswaar nog enkele decennia voordat aan de werkzaamheden van het Noordzeekanaal werd begonnen, maar zonder de woorden van de koning was het er misschien nooit van gekomen. Reden voor een feestje! Dat feestje werd gevierd met twee concerten: een in de Passenger Terminal Amsterdam en een concert in de Felison Terminal in IJmuiden. In IJmuiden was het de jonge topformatie Fuse die als geen ander muzikale bruggen creëert en genres met elkaar laat versmelten. De musici komen uit de klassieke muziek, jazz, pop en improvisatie. In hun muzikale wereld hoor je Bach als nooit tevoren, klinkt latin-jazz en verandert klassiek in rock! Sinds 2013 is Fuse bekend van onder andere muzikale uitvoeringen in het NPO2 programma Podium Witteman en afgelopen vrijdag dus ook te gast in IJmuiden.

[gss type=”slideshow” ids=”18392,18391,18389,18387″]