Bunkers voor cultuurbühne

Bunkers voor cultuurbühne

Ondernemer en bunkerbaas Richard van Beek heeft het plan al geruime tijd in zijn hoofd zitten. Zijn ‘bunkerrestaurant’ Het Bolwerk aan de Reyndersweg in Velsen-Noord (bij Wijk aan Zee) moet een cultuurpodium worden. Om die reden graaft hij nu het zand om vijf ‘verscholen’ bunkers in dezelfde omgeving weg.

De klus duurt tot pakweg half oktober zo tekende journalist Bart Vuijk van het Noordhollands Dagblad (onder meer IJmuider Courant) op uit de mond van Beverwijker Van Beek. Het Bolwerk was voorheen de commandobunker en er omheen liggen de vijf geschut bunkers. Bij iedere bunker, zo bericht Vuijk, komt een soort amfitheater.

Doel is het verzorgen van kleinschalige – maximaal vijfhonderd man publiek – culturele voorstellingen. Bovendien heeft Van Beek ’respect voor de natuur’. Over de inhoud van de voorstellingen is nog weinig duidelijk. Het eerste doel van de ondernemer is de bunkers weer zichtbaar maken.