Velsen feliciteert baanwielrenner

Velsen feliciteert baanwielrenner
Foto gemeente Velsen

De gemeente Velsen feliciteert baanwielrenner Matthijs Büchli met het behalen van de zilveren medaille op de Olympische Spelen in Rio. Eerder was Büchli in beeld bij de gemeente als de Sportman van het Jaar. Die verkiezing won de Santpoorter drie keer: 2012, 2013 en 2014.

Op het onderdeel keirin sprintte de man uit Santpoort in een tumultueuze finale naar de tweede plaats achter winnaar Jason Kenny (GBR). “Een fantastische prestatie van een uniek sporttalent uit onze gemeente”, aldus burgemeester Frank Dales.

Volgens Annette Baerveldt (wethouder sport) heeft Matthijs dit jaar enorm hard moeten knokken na een val afgelopen voorjaar, tijdens het wereldkampioenschap in Londen en de spannende selectiewedstrijden in Roubaix begin juli. Des te groter is deze prestatie nu tijdens deze Olympische Spelen, aldus de gemeente.