Voetbalvrienden naar Mont Ventoux

Voetbalvrienden naar Mont Ventoux

Acht fietsende voetbalvrienden gaan de Mont Ventoux beklimmen om geld in te zamelen voor de strijd tegen kanker. Met nog twee weken te gaan heeft de actie al meer dan zesduizend euro opgeleverd. Jan van Vliet, Kees Brederveld, Arjan van Wolferen, Jan Smit, Arend van Wolferen, Ton Guijt, Johan Kloosterboer en Kees Schoo maken elke zondag een fietstocht van zo’n 60 kilometer.

De Velsenaren kennen elkaar van voetbalvereniging IJmuiden. Jan van Vliet en Ton Guijt deden al eens mee aan de Alpe d’HuZes. De reden was zeer persoonlijk: ouders, familieleden en collega’s die de strijd tegen kanker hadden verloren. “Kanker moet een ziekte worden die voor iedereen te overwinnen is”, zegt Van Vliet. “Daar zetten wij ons op 2 september voor in.”

Wie de fietsende voetbalvrienden wil steunen in hun strijd tegen kanker kan een bedrag doneren via www.grootverzettegenkanker.nl/ijmuidentrappers. Van de opbrengst gaat 60 procent naar KWF Kankerfonds en 40 procent naar een door de vrienden zelf te selecteren goed doel. De tenues zijn gesponsord door Kloosterboer Cold Stores.