Kaarslichtlezing, dagexcursie Brederode

Kaarslichtlezing, dagexcursie Brederode
Foto: RTV Seaport / Ton van Steijn

Voor de kaarslichtlezing van morgenavond op de ruïne van Brederode zijn nog tien plaatsen beschikbaar. Dit meldt de Stichting Santpoort. Zaterdag wacht een dagexcursie naar Vianen, de andere ‘Brederodestad’. Ook hier zijn nog tien plaatsen beschikbaar.

De excursie wordt georganiseerd door de Stichting Santpoort en Stichting Vrienden van de Dorpskerk Bloemendaal in het kader van het Brederodejaar 2016. Dit jaar wordt in de gemeenten Velsen, Vianen en Heerhugowaard (Veenhuizen) uitgebreid aandacht besteed aan de familie Van Brederode, waarvan het kasteel in Santpoort het stamslot was.

Zaterdag vertrekt de bus om 9 uur vanaf het station Santpoort-Zuid. Na aankomst is een deel van de rondleiding voor de lunch en een deel daarna. Kosten 17 euro per persoon. Aanmelden via: stichtingsantpoort@gmail.com of telefoon 023-5382640 ovv naam, e-mailadres, telefoon. Meer informatie op: www.stichtingsantpoort.nl