Natuurexcursie bij Tata Steel

Natuurexcursie bij Tata Steel
Bloeiend hondskruid (een zeldzame orchidee) in het duin bij Tata Steel.

Tata Steel en PWN organiseren speciaal voor omwonenden een exclusieve excursie door de natuur op het terrein van het staalbedrijf. De rondleiding wordt gehouden op zondag 11 en zondag 25 september; van 10 tot 12 uur.

Op een aantal locaties wordt met een boswachter van PWN een wandeling gemaakt door natte duinvalleien en meer dan honderd jaar oud bos. Er is nog een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Het terrein van Tata Steel herbergt veel bijzondere planten en dieren, waaronder een kolonie oeverzwaluwen, zeldzame orchideeën en vlinders als de in ons land sterk bedreigde argusvlinder.

Tata Steel is onlangs een samenwerking met natuurbeheerder PWN aangegaan om de natuurwaarden op het terrein en in de omgeving verder te versterken.
Aanmelden voor de excursie kan via: http://www.tatasteel.nl/verantwoord-staal-maken/milieu/excursie/
Maximaal twee personen per aanmelding. Minimumleeftijd: 12 jaar.