Bewoner poogt brand zelf te blussen

Bewoner poogt brand zelf te blussen

Hoewel de inwoner van Velserbroek z’n uiterste best deed om een brand in zijn woning te blussen, slaagde hij daar vrijdagavond niet in. Nadat de brandweer te hulp was geschoten kon uiteindelijk het sein ‘brand meester’ gegeven worden.

Rond tien uur vrijdagavond was de brand uitgebroken in de woning aan de Waterscheerling. De kordate bewoner ging daarop, voordat de brandweer was gearriveerd, de vuurhaard zelf te lijf. Maar toen de brandweer voor zijn huis was aangekomen bleek het vuur nog allerminst te zijn geblust.

Nadat de spuitgasten op de plek van het onheil met loeiende sirenes waren aangekomen slaagden die erin het vuur wel in korte tijd te bedwingen. Er bleek veel rook te zijn ontwikkeld. Tijdens inspectie werd verder aanzienlijke schade geconstateerd maar de bewoner zelf was ongedeerd. Over de oorzaak is nog niets bekend.