Van Duin en De Leeuw naar IJmuiden

Van Duin en De Leeuw naar IJmuiden
Veenendaal, 14-04-2016. Beeld uit de voorstelling "Moeders en zonen" van Terrence McNally. Met Anne Wil Blankers, Paul de Leeuw en Freek Bartels, regie Job Gosschalk, Decor Rob Snoek. Foto: Leo van Velzen.

Het theaterseizoen in de Stadsschouwburg gaat begin september van start met André van Duin in de komedie The Sunshine Boys. Een seizoen lang komen de grootste namen uit de theater-, televisie en filmwereld langs. Een aantal beroemdheden ziet het theaterpubliek in een rol die zij in eerste instantie niet zouden verwachten.

Paul de Leeuw speelt met Anne-Wil Blankers en Freek Bartels in het bejubelde ‘Moeders en Zonen’. De bekendste filiaalhouder van de AH verruilt de commercials voor een eigen theatershow: Harry Piekema. Voetbalanalist Johan Derksen haalt zijn muzikale helden uit de jaren ’60 (Motions, Shoes, Heralds) bij het concert ´Pioniers van de Nederpop´.

Als huisband van ‘De Wereld Draait Door’ liet The Kik al horen menig sixties-klassieker te kunnen voorzien van Nederlandse tekst. In hun theaterconcert spelen zij ook eigen werk en nummers van Lennaert Nijgh. Verder Marc-Marie Huijbregts, Ali B en oud-weekafsluiter Pieter Derks. Verder Maya de Bij, Peppa Pig, Bumba, Pinokkio en Brandweerman Sam.