21 zwemmers uit het water gered

21 zwemmers uit het water gered

Afgelopen week heeft de Reddingsbrigade, ondanks het tegenvallende zomerweer, 429 hulpverleningen verricht. Daaronder 44 reddingen uit een levensbedreigende situatie. En 245 keer werd er eerste hulp verleend. Bovendien werden 36 zoekgeraakte kinderen met hun ouders herenigd en 59 opvarenden werden geholpen, waaronder 14 kitesurfers.

Daarnaast kwam de Reddingsbrigade 42 keer in actie voor zwemmers die in de problemen waren geraakt. Veel zwemmers die ondanks het niet al te mooie weer toch het water in gingen werden verrast door sterke (mui) stromingen voor de kust. Er moesten 21 zwemmers door de lifeguards van de Reddingsbrigade uit het water worden gered.

Afgelopen week ook het bericht dat de vijftienjarige jongen, die de week ervoor bij Egmond uit een mui werd gered, alsnog is overleden. Daarmee is dit seizoen het negende dodelijke zwemslachtoffer te betreuren. Dat is een evenaring van het totaal over het hele seizoen van 2015. Tips van de Reddingsbrigade: www.reddingsbrigade.nl/tips-en-vrije-tijd/