‘Stoptober’ dient zich aan

‘Stoptober’ dient zich aan
Wikimedia Commons / Rode Kruis Ziekenhuis

‘Stoptober’ is ‘die andere naam’ voor de maand oktober, weet longarts Pauline Dekker. Dinsdag 6 september wordt een informatieavond gehouden voor mensen die willen stoppen met roken. De longarts (bekend van het boek ‘Nederland stopt! met roken’) en rookstopcoach Pauline Haasbroek geven deze avond informatie over stoppen met roken met behulp van begeleidende (rookstop)specialisten.

Ook de methode Optimale Interventie Strategie komt ter sprake. Een landelijke campagne stimuleert rokers om in 28 dagen te stoppen met roken. Wilt u stoppen met roken, maar lukt het niet? Kom dan naar Rookstoppoli van het RKZ. Deze poli heeft een samenwerkingsverband met het Sport Medisch Centrum IJmond (SMC) met als doel om gewichtstoename als gevolg van het stoppen met roken te voorkomen.

De Rookstoppoli maakt deel uit van de polikliniek Longgeneeskunde van het Rode Kruis Ziekenhuis. De informatieavond heeft plaats in het restaurant (2e etage) van het RKZ, Vondellaan 13 te Beverwijk, begint om 19:30 uur en duurt tot 21.00 uur (zaal open vanaf 19.15 uur). Toegang is gratis.