Jonge agrariërs vieren feest

Jonge agrariërs vieren feest

Het terrein bij de ruïne van Brederode werd woensdag bezocht door veel kinderen. Ze kwamen allemaal voor de Agrarische dag, onderdeel van het Dorpsfeest Santpoort.

Welk kind wil niet op de rug van een paard een spannend rondje rijden of een piepklein donzig kuikentje in de handen houden? Wat te denken van een echte uil op je arm laten landen en een 1-dags kuikentje voeren (nee, niet dezelfde kuikentjes ..). Spannend!! Maar er was ook een poppenkast waarbij uiteindelijk toch de heks gevangen werd door Jan Klaassen en de koning veilig in zijn kasteel kon blijven wonen. Zo liep alles toch goed af.

Dat gold ook voor de koeien en kalveren die rondgeleid werden om gekeurd te worden. Wist je dat een kalf een prijs kan winnen als hij strak in het vel zit en mooie benen heeft? En wat moet je denken bij de opmerking dat de ene koe een betere melkuitstraling heeft dan de andere? Het was een heerlijk feest waarbij iedereen zich vermaakte met alles wat er aangeboden werd. Tot slot: er was geen Pokemon te bekennen, want de echte wereld was veel te leuk!