‘Prikkelarme kermis’ in Beverwijk

‘Prikkelarme kermis’ in Beverwijk
Foto: RTV Seaport / Chris Hoppenbrouwer

Meerdere plaatsen in Nederland kennen de ‘prikkelarme kermis’ en Beverwijk volgt dit voorbeeld op donderdag 11 augustus. Van 13:00 tot 15:00 uur wordt er die dag, voor het eerst in Beverwijk, een prikkelarme kermis gehouden.

De aangepaste kermis is bedoeld voor mensen met bijvoorbeeld autisme, epilepsie of een lichamelijke of geestelijke beperking die onrustig worden van flitsende lichten en harde muziek. Tijdens een prikkelarme kermis zijn de geluiden en lichten gedempt en draaien de kermisexploitanten hun attracties op een lagere snelheid.

Via Facebook was het verzoek binnen gekomen om een en ander in de gemeente Beverwijk te organiseren. De prikkelarme kermis maakt onderdeel uit van de reguliere kermis die van 9 tot 14 augustus op het Stationsplein plaatsheeft. Onder meer in Boxmeer (Noord-Brabant) werd eerder dit jaar een dergelijk evenement gehouden.