Santpoort: 28 paarden!

Santpoort: 28 paarden!

De kortebaan van Santpoort, donderdag op de Hoofdstraat, lijkt een strijd te worden tussen nieuw talent en de bekende favorieten. De nummers één en twee van vorig jaar, Zenito Hanover en Tamburini, zijn er opnieuw bij. In totaal komen er 28 paarden aan de start. De eerste start is om 13:30 uur.

Tamburini (pikeur Jan Thijs de Jong) is de favoriet. De ruin werd vorig jaar tweede, werd ook dit seizoen al twee keer tweede en won in Stompwijk. De kansen op een tweede zege op rij van Zenito Hanover zijn kleiner. De vijftienjarige veteraan moet vanwege zijn winsom met een leerlingpikeur op pad. De Stal Assendelft vooralsnog niet succesvol.

Aan de start enkele grote namen. Attila en Ruud Pools is voor veel Santpoorters bekend. De ruin won in 2011 en 2012. Viva’s Limburgia is de grootverdiener van het circuit en won liefst zestien kortewagen. Zes paarden maken hun debuut in Santpoort. Alles is te vinden op www.kortebaandraverijen.nl. Meer informatie op www.dorpsfeestsantpoort.nl.