‘Lik op stuk’ voor onruststokers

‘Lik op stuk’ voor onruststokers

Gemeente, politie en organisatie van het dorpsfeest namen preventieve maatregelen. Aanleiding vormen de ongeregeldheden van vorig jaar. De beveiliging is uitgebreid en de organisatie ‘staat strakker’. Enkele onrustzaaiers van vorig jaar ontvingen voor het huidige dorpsfeest een officiële waarschuwing van de burgemeester.

Omdat het grootste deel van de bezoekers zich keurig gedraagt, treedt de politie niet anders op dan normaal. Echter een aantal bezoekers van het dorpsfeest heeft zich de afgelopen dagen behoorlijk misdragen. Er zal vanaf nu een ‘lik op stuk’ beleid worden toegepast. De organisatie kan bezoekers een terreinontzegging opleggen.

Inmiddels geldt een gebiedsverbod voor een aantal ordeverstoorders. Daarnaast treden de burgemeester en de officier van justitie zonder waarschuwing vooraf op. Zo zal er eerder tot een gebiedsverbod worden besloten. Ook geldt een last onder dwangsom van € 2.500 bij overtreding. “Wangedrag wordt niet getolereerd.”