Introductiecursus bij roeivereniging

Introductiecursus bij roeivereniging

Wie wil kennismaken met roeien kan in september meedoen aan een introductiecursus van drie maanden voor alle leeftijden. Er is nog een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Meer informatie en inschrijven op www.rvdestern.nl of op de facebookpagina van de roeivereniging. In april startte de Stern uit IJmuiden nog een introductiecursus met een groot aantal nieuwe leden.

Begin juli zijn alle deelnemers geslaagd voor hun eerste roeiproef. Als feestelijk slot van deze periode was er een onderlinge wedstrijd voor alle leden. Aangemoedigd door supporters langs de kant werd het een warme dag en tijdens de lunch ontvingen de winnaars uit diverse categorieën onder luid applaus hun wisselbekers.

Als uitsmijter van die dag werd een nieuwe boot, ‘dubbel 2’, gedoopt. Deze via Marktplaats aangeschafte boot is door de materiaalcommissie grondig onderhanden genomen en voorzien van nieuwe laklagen, nieuwe bankjes en voetenborden. Zo goed als nieuw werd dit ‘neusje van de zalm’ voor geoefende roeiers, door een oud bestuurslid omgedoopt in Zeezwaluw.