Bijen-actie museum en kinderboerderij

Bijen-actie museum en kinderboerderij

Red de bijen! Met deze veelzeggende zin zetten het Pieter Vermeulen Museum en Kinderboerderij Velserbeek zich in voor het behoud van de bijenstand. Met informatie en workshops worden kinderen en hun (groot)ouders bewust gemaakt van het belang voor bijen van meer groen in de tuin en dus meer plekjes en voedsel voor deze dieren.

Het museum heeft al jaren een leskist en programma’s in het educatieve aanbod over het leven en werken van bijen. In park Velserbeek heeft imker Van de Berghe uit Driehuis bijenkasten geplaatst. In de vakantie zijn er elke donderdag in augustus (niet op 31 augustus) van 13:30 tot 15:30 workshops waarin bijen- en insectenhotels gemaakt kunnen worden.

Op de Kinderboerderij kun je op 3, 10, 17 en 24 augustus van 13:30 tot 15:30 uur allerlei bijen-knutsels maken. Met de extra activiteiten sluiten museum en kinderboerderij aan bij het voornemen van de gemeente om het Bijen-convenant van de Bijenstichting te tekenen. Meer informatie op: www.pietervermeulenmuseum.nl