‘Barones van de Oneindige Draad’

‘Barones van de Oneindige Draad’

Vandaag is de 84-jarige Coby van der Plas beëdigd tot Barones van ‘de Oneindige Draad’ in Dorpshuis Het Terras. Mevrouw Van der Plas ontving de oorkonde omdat zij haar 250e truitje inleverde voor het goede doel. De truitjes worden van restanten wol gebreid in een door haarzelf ontworpen patroon of kleurcombinatie.

Als jong meisje werd Coby naar de breischool gestuurd. Ook al vond zij dat toen niet leuk, ze heeft er nu nog alle dagen plezier van. ‘De barones’ heeft zich voorgenomen het vanaf nu rustiger aan te gaan doen. Maar als zij denkt aan alle arme kinderen die Dorcas (“ons goede doel op dit moment”, aldus Janneke Cluistra van het Sociaal Wijkteam) ondersteunt en die het die komende winter koud hebben, pakt ze de breipennen op.

Met trots draagt Coby van der Plas nu de hanger die aan haar is uitgereikt en de oorkonde krijgt een ereplaatsje. Wellicht gaat ze door voor de titel ‘Gravin’. Wie dit initiatief ondersteunt kan restanten wol inleveren bij Dorpshuis Het Terras, Dinkgrevelaan 17 Santpoort-Noord. Telefoon: 023-3031228.