Drukke week reddingsbrigades

Drukke week reddingsbrigades
Foto: IJRB / Ko van Leeuwen

Tijdens de tropische dagen afgelopen week zochten veel mensen verkoeling in en om het water. Zowel aan de kust als bij recreatiewater in het binnenland was het erg druk. De lifeguards van de Reddingsbrigades beleefde daardoor de afgelopen zomerse week met 2.245 hulpverleningen de drukste week tot nu toe deze zomer.

De Reddingsbrigade heeft 77 zwemmers die in de problemen waren geraakt uit het water gehaald, 172 zoekgeraakte kinderen werden weer met hun ouders herenigd en 1.909 keer werd er eerste hulp verleend. In totaal was er in 58 gevallen sprake van een redding uit een levensbedreigende situatie.

Op verschillende plaatsen langs de kust kwamen zwemmers in de problemen door sterke stromingen. Ook kwam de brigade in actie voor door de hitte onwel geworden badgasten. Voor tips van de Reddingsbrigade kijk op www.reddingsbrigade.nl/tips-en-vrije-tijd/