Extra voorstelling op Forteiland

Extra voorstelling op Forteiland

Theater Nomade speelt een avond (aanvang 20 uur) extra het theateravontuur ’14-18, WOI achter de Hollandse Waterlinie’ op Forteiland IJmuiden. De belangstelling is enorm. Voor de extra voorstelling op woensdag 17 augustus is de kaartverkoop net gestart.

Illustere personages spelen een rol in ’14-18’. Mata Hari, die in Parijs (1917) op verdenking van dubbelspionage werd gefusilleerd. Anthony Fokker, die Duitse jachtvliegtuigen bouwde. Generaal Snijders, die in het geheim pro-Duits adviseerde. Koningin Wilhelmina, die de neutraliteit van het koninkrijk bewaarde en SDAP leider Troelstra, die in 1918 ook in Nederland de revolutie wilde uitroepen. Tenslotte Keizer Wilhelm.

Acteurs en musici spelen in wisselende kostuums het dramatische verhaal van de Grote Oorlog. Nomade verzorgt op eigenzinnige wijze levende muziek en liederen uit die jaren. Aan de voorstelling gaat een rondgang vooraf. Kaarten à €25 inclusief boottocht. De boot vertrekt om 20:00 uur vanaf de Kop van de Haven. Reserveren: www.stadsschouwburgvelsen.nl. Vanaf 16 augustus is de theaterkassa weer telefonisch bereikbaar.