Gekraakt pand De Schouw

Gekraakt pand De Schouw
FOTO : RTV Seaport / Ron Pichel

Het Wijkplatform Velsen-Noord wil dat er een gesprek komt met projectontwikkelaar Delta Onroerend Goed, de eigenaar van het voormalige conferentiecentrum De Schouw van Hoogovens. Doel is een eind te maken aan alle overlast waarmee omwonenden zich al jaren voelen opgezadeld.

De eerste stap is gezet, zo bericht de IJmuider Courant vandaag. Gemeente, politie en Wijkplatform steken de koppen bij elkaar om te praten over dit probleem. Buurtbewoners ervaren veel overlast van geluid. Ook spreekt, aldus de krant, Wijkplatform-voorzitter Leo Aardenburg van uit de hand gelopen feesten. Dit was tot diep in de nacht het geval tijdens het Dorpsfeest.

Het gesprek met de projectontwikkelaar moet duidelijkheid verschaffen over de plannen voor woningbouw op de locatie van De Schouw aan de Grote Hout- of Koningsweg, waar krakers zich al jaren thuisvoelen. Woningcorporaties zouden twijfelen over de haalbaarheid daarvan. Gezien de huidige ontwikkelingen op de woningmarkt lijkt dat naar verluidt een achterhaald standpunt.

[gss type=”slideshow” ids=”17729,17730,17732,17731″]