Directiewoningen Velsen-Noord in de as

Directiewoningen Velsen-Noord in de as
FOTO : RTV Seaport / Ron Pichel

De voormalige directiewoningen van energiebedrijf Nuon aan de Wenkebachstraat te Velsen-Noord, die al enige tijd leeg stonden, zijn volledig uitgebrand. Het vermoeden bestaat dat de felle, uitslaande brand van vannacht is aangestoken.

De brand in de panden brak rond half twee vannacht uit. De brandweer was met groot materieel, ook uit Haarlem, snel ter plaatse maar de vlammen sloegen toen al uit het dak. Er werd ter plekke besloten het vuur ‘gecontroleerd’ uit te laten branden. Naast politie en brandweer hielpen ook beveiligers van Tata Steel daarbij.

Het gecontroleerd laten uitbranden heeft zo’n twee uur in beslag genomen en de brandlucht was tot in Beverwijk waar te nemen. Over de oorzaak van de brand valt weinig meer te vertellen dan dat het vermoeden bestaat dat er sprake is van aansteken.