Vragen over infobord Velsen-Noord

Vragen over infobord Velsen-Noord
RTV Seaport/Sjoerd Dekker

Velserbroek heeft er wel een, maar Velsen-Noord ontbeert nog steeds een elektronisch informatiebord. Het past prachtig op het Stratingplantsoen, aldus Leo Aardenburg vandaag in de IJmuider Courant.

De voorzitter van het Wijkplatform Velsen-Noord vertelt dat op zo’n bord heel goed de laatste nieuwtjes over wat er te doen is in het ‘dorp’ vermeld kunnen worden. Denk bijvoorbeeld aan een aankondiging van het Dorpsfeest, een straatvoetbaltoernooi of een braderie. Met name onder ouderen is de behoefte aan informatie over wat er speelt in Velsen-Noord groot.

De kosten, zo meldt het dagblad, zijn begroot op tien mille. De gemeente zou er vijfduizend van op willen hoesten en het overige deel brengt het Wijkplatform in. Volgens Aardenburg zou de gemeente een en ander beloofd hebben. Leden van de bewonersorganisatie onderzoeken nu hoe het zit met die belofte, want belofte maakt schuld!