Theaterseizoen start op Forteiland

Theaterseizoen start op Forteiland

De Stadsschouwburg opent het nieuwe theaterseizoen met een bijzondere voorstelling op het Forteiland. Dit gebeurt op dinsdag 16, donderdag 18 t/m zondag 21 augustus (20:00 uur). De theaterbezoekers krijgen het theateravontuur ’14-18’ van Theater Nomade voorgeschoteld.

Het is een bijzonder film- en muziektheaterproject over Nederland in de Eerste Wereldoorlog en gespeeld op historische grond. Want ook op het Forteiland IJmuiden wachtten Hollandse militairen destijds op een oorlog die voor Nederland nooit kwam. Aan de voorstelling in de pantserkoepel gaat een rondgang door het fort, onder begeleiding van acteurs en musici in Eerste Wereldoorlog-uniform, vooraf.

Nederland vangt in de periode ’14-18′ één miljoen Belgische vluchtelingen op.
Er is nog een beperkt aantal kaarten (à 25 euro). Reserveren: www.stadsschouwburgvelsen.nl of tel. 0255 – 515789