200 wedstrijdzwemmers in buitenbad

200 wedstrijdzwemmers in buitenbad
Foto: Watervrienden IJmuiden / Laura van der Ham

In het buitenbad van Heerenduinen zwommen zaterdagmiddag 200 watervrienden uit het hele land hun laatste meters van dit wedstrijdseizoen. Zij streden in zeven ploegen en 120 starts om de eerste prijs.

Watervrienden IJmuiden organiseerde voor de 6e keer op rij IJmuiden Buiten. Alle zwemslagen, leeftijdscategorieën en dames/heren komen aan de orde in onderlinge zwemraces. De zwemwedstrijd werd afgesloten met estafettes waarbij het publiek enthousiast de deelnemers aanmoedigde. Dat enthousiasme was wel nodig om warm te blijven, want in de loop van de avond koelde het snel af en liep menigeen dik ingepakt rond. Inmiddels is IJmuiden Buiten onder de Watervrienden in Nederland een bekend evenement en de ploegen komen dan ook uit het hele land naar IJmuiden. Met 20 trouwe vrijwilligers werd er alles aan gedaan om het evenement te laten slagen.

Er wordt gezwommen om de Piet Wullaert bokaal. Piet is al vanaf de start van de Watervrienden bij de vereniging betrokken, als zwemmer maar ook in vele vrijwilligersfuncties. Hij was ook gisteren weer aanwezig als trainer/ploegleider van de allerjongste zwemmers. Hoewel Piet trots is op alle Watervrienden, noemde hij in het bijzonder Lars Bottelier die onlangs Nederlands kampioen werd op de 5 km en zich daarmee kwalificeerde voor de jeugd kampioenschappen.

De vereniging met de meeste gouden medailles heeft de bokaal voor een jaar in bezit. Dit jaar was dat Watervrienden Almere met 27 gouden medailles. Omdat zij de bokaal voor de 3e keer op rij wonnen, blijft de bokaal nu definitief in hun prijzenkast staan! Watervrienden IJmuiden eindigde op de 3e plaats met 17 gouden medailles.
De geslaagde zwemwedstrijd werd afgesloten met een barbecue. Omdat een aantal ploegen het grasveld rond het zwembad in gebruik hadden genomen als kampeerterrein voor de nacht, was het nog lang gezellig.

[gss type=”slideshow” ids=”17442,17441,17440,17439,17438″]