Watertap bij nucleaire geneeskunde

Watertap bij nucleaire geneeskunde

De bekende PWN Watertap voor buiten heeft een zusje: een drinkwatertap in het Spaarne Gasthuis Haarlem Zuid. Het is een van de vijf plekken in de regio waar de drinkwaterleverancier een binnentap plaatste om te testen. Hij is te vinden op de afdeling nucleaire geneeskunde.

PWN heeft voor ogen om door middel van watertappunten kraanwater aantrekkelijker te maken, om zo plastic wegwerpflesjes tegen te gaan. Freekje Savenije (links op de foto), coördinator duurzaamheid en MVO bij het ziekenhuis: “De binnenwatertap past binnen onze duurzaamheidsgedachte”.

Er is gekozen voor de afdeling nucleaire geneeskunde, omdat daar veel patiënten voor onderzoek liters water moeten drinken. Het ontwerp is bedacht door leerlingen van het Kaj Munk College in Hoofddorp, die daar de richting technasium volgen. De tap is deels vervaardigd in 3D print.