Kleine sluis 48 uur gestremd na brand

Kleine sluis 48 uur gestremd na brand
Foto: Ton van Steijn

De brandweer moest vanmorgen tegen het middaguur in het geweer komen voor bluswerk bij de kleine sluis. Met bluspoeder betraden de spuitgasten het gebouw waarin vermoedelijk kortsluiting was geweest. Er was veel rookontwikkeling en het stonk er volgens omstanders ‘verschrikkelijk’.

Een woordvoerster van Rijkswaterstaat laat weten dat de kleine sluis als gevolg van deze brand minimaal 48 uur is gestremd. De brand ontstond in de zogenoemde ‘technische ruimte’ waar onder meer een compressor staat. In die ruimte wordt de waterstand bijgehouden. Er wordt nu gekeken hoeveel tijd het repareren ervan gaat kosten. Maar omdat het niet de enige sluis is bij IJmuiden levert een en ander volgens de woordvoerster geen extra oponthoud op.