Sluisdeurenwissel

Sluisdeurenwissel

Binnenvaartschepen konden even geen gebruik maken van de Middensluis, omdat een sluisdeur werd gewisseld. Dit gebeurde dinsdagmiddag en blijkt een klus van jewelste. Meerder uren duurde het karwei, voordat de deur omhoog gebracht kon worden.

Een en ander heeft te maken met gebruikelijk onderhoud, zo liet een woordvoerder van Rijkswaterstaat weten. De klus bij de Middensluis maakt deel uit van een onderhoudsprogramma dat over meerdere jaren is uitgesmeerd. “Op uw vraag hoe zwaar de deur is kan ik zeggen dat zo’n deur heel erg zwaar is. Een belangrijk deel van de deur zit ook onder water”, aldus de woordvoerder. Voor het onderhoud wordt de deur naar een zogenoemd deurendok gebracht.

Volgens dezelfde woordvoerder ondervindt het scheepvaartverkeer hier geen oponthoud van, omdat er in het deurendok altijd een reservedeur staat.