Nova wint groene kartraces Tata Steel

Nova wint groene kartraces Tata Steel

Leerlingen van het Nova College uit Beverwijk hebben vandaag in Lelystad de First Electro League gewonnen, de groene kartcompetitie van Tata Steel. Ze wisten tien teams van andere middelbare scholen uit heel Nederland achter zich te laten.

De First Electro League van Tata Steel is opgezet door het staalbedrijf om jongeren een spannende technische uitdaging te bieden. Ze ervaren in de praktijk hoe fascinerend werken met techniek is. De deelnemers werkten het hele schooljaar aan het verbeteren van de elektrokarts, het werven van sponsors en de marketing van hun teams.

De elektrisch aangedreven superkarts hebben een topsnelheid van 80 km/uur en zijn uitgerust met zespuntsgordel, noodstop, rolbeugel en een achteruit. Tijdens het project kregen de leerlingen gedurende zes dagen inzicht in de basisprincipes van elektrisch rijden, accutechnologie en duurzame mobiliteit. Daarbij zijn ze niet alleen beoordeeld op snelheid, maar ook op veiligheid, organisatie en regelmatig presteren.