‘Kennemerlijn gewoon te vol’

‘Kennemerlijn gewoon te vol’
Foto RTV Seaport/PR

Dat het met het minder inzetten van treinen door NS op de spoorlijn tussen Uitgeest en Haarlem bij tijd en wijle onverantwoord vol is in de wagons blijkt bijna dagelijks. En nu de IJmuider Courant (Noord-Hollands Dagblad, NHD) vanmorgen het resultaat van de door dezelfde krant gehouden enquête publiceert is dat nog duidelijker geworden.

Journalist Bart Vuijk rept van ‘de snelst lopende enquête’ die zijn krant ooit heeft gedaan. Liefst 82 procent van de reizigers beoordeelt de kwaliteit op de genoemde spoorlijn als onvoldoende. En NS krijgt van 11,4% het laagste cijfer, een 1. Het flauwvallen van mensen in de overvolle coupés is al lang niet bijzonder meer.

‘Vol’ is in het artikel van journalist Vuijk in tal van vormen te lezen. Het gaat van stampvol (het meest toegepast) tot bomvol en overvol. ‘Als haringen in een ton’ en ouderen plus zwangere vrouwen die moeten staan worden ook genoemd. Het artikel over de uitslag van de enquête is vandaag gepubliceerd.