Haringparty levert 50.000 euro op
Tijdens de haringparty in Restaurant IJmond werd traditiegetrouw volgens het Amerikaanse systeem geboden. Daarbij worden alle losse bedragen bij elkaar opgeteld, waardoor ook particulieren en kleine bedrijven een bijdrage kunnen leveren aan het eindbedrag. De veiling van het tweede vaatje Hollandse Nieuwe heeft maar liefst 50.000 euro opgeleverd. De opbrengst gaat naar ChildsLife en de Nederlandse Brandwonden Stichting.
Er waren meerdere mensen die bij hun bod refereerden aan de verwoestende brand op de Zeeweg, waarbij chef-kok Sidney van Leeuwen van Grand Café La Belle op 18 april ernstig gewond raakte. De keuze voor de Nederlandse Brandwonden Stichting als goed doel heeft de opbrengst mogelijk positief beïnvloed.
[gss type=”slideshow” ids=”17136,17125,17126,17128,17133,17132,17131,17130,17129,17127,17134,17139″]
Aan het einde van de veiling hadden vijf ondernemers nog eens 5.000 euro over om het tweede vaatje daadwerkelijk in handen te krijgen. Zij mochten op de foto met de Hollandse Nieuwe, die volgens het Nederlands Visbureau ‘goed van smaak is’ en een ‘uitzonderlijk hoog’ vetpercentage heeft.
In tegenstelling tot vorig jaar, toen de verkoop later van start ging omdat de vis te mager was, wordt de jonge haring vanaf woensdag overal verkocht. (Bron : de Jutter / de Hofgeest