Visdag voor gehandicapten

Visdag voor gehandicapten
Foto: Sportvisserij MidWest Nederland

Op zaterdag 18 juni gaan ongeveer 30 sportvissers met een handicap genieten van een visdag langs het Noordzeekanaal. Ze doen mee aan een viswedstrijd georganiseerd door Sportvisserij MidWest Nederland.

Vissen lijkt zo vanzelfsprekend voor bijna twee miljoen Nederlanders, maar voor een kleine groep sportvissers is dat absoluut niet zo. Zeker langs de kust en in het zoute water zijn er weinig voorzieningen voor gehandicapte sportvissers.

De commissie zeevissen van Sportvisserij MidWest Nederland organiseert daarom jaarlijks een visdag voor gehandicapten. Iedere deelnemer maakt dan onder begeleiding kans op de vangst van een zeevissoort zoals bot, tong, zeebaars en wijting.

De wedstrijd is van 10.00 uur tot 13.00 uur langs het Noordzeekanaal in Velsen-Zuid.