‘Haring nu al op 22 procent vet’

‘Haring nu al op 22 procent vet’

Het bericht afgelopen week onder de kop ‘prachtig vette haring’ is té voorzichtig gebracht. Journalist Pieter van Hove bericht morgen in de IJmuider Courant dat de nieuwe haring een vetpercentage heeft van ’22’. Op 15 juni start het nieuwe haringseizoen.

Over wat liefhebbers van haring te wachten staat liet directeur Agnes Leewis van het Visbureau zich eerder al vol vertrouwen uit. Dat wordt er alleen maar beter op. Journalist Van Hove, die naar de visgronden was afgereisd om persoonlijk vast te stellen wat daar allemaal gebeurt, weet op zeker dat het nieuwe haringseizoen dit jaar een heel smakelijk vooruitzicht kent.

Alle reden om de haringparty van OV IJmond in Vishal D aan de Halkade (IJmuiden) donderdag 23 juni te noteren. Deze week is de veiling van het eerste vaatje Hollandse Nieuwe, waarvan de opbrengst naar de stichting Het Vergeten Kind gaat. De eerst ladingen Hollandse Nieuwe zijn naar verluidt al vanuit Zweden en Denemarken overgebracht.