Negen gemeenten kiezen vervoercentrale

Negen gemeenten kiezen vervoercentrale

Connexxion Taxi Services wordt per 1 januari 2017 verantwoordelijk voor de vervoercentrale van het doelgroepenvervoer in Haarlemmermeer, Beverwijk, Bloemendaal, Haarlem, Haarlemmerliede & Spaarnwoude, Heemskerk, Heemstede, Velsen en Zandvoort.

Wethouder Te Beest: “Zo ontstaat voor gemeenten, vervoercentrale en vervoerders een samenwerking om het collectief vraagafhankelijk vervoer en het routevervoer voordelig te realiseren.” Het vervoer zélf wordt de komende maanden aanbesteed. Het streven is om een aantal vervoerders te contracteren om zo het regionale MKB kansen te bieden.

Men merkt voorlopig niets van deze wijzigingen, het contract van De BIOS-groep loopt t/m 31 december 2016. Het doelgroepenvervoer is voor mensen die door een fysieke, verstandelijke of psychische beperking niet of beperkt met het openbaar vervoer kunnen reizen of niet zelfstandig ander vervoer kunnen gebruiken.