FC Velsenoord verlaat zondag

FC Velsenoord verlaat zondag
Foto Jaap Bakker

FC Velsenoord stopt met voetballen op zondag. Al langer werd er over gesproken en vorige maand kreeg het bestuur te horen dat de zondagselectie van speeldag wil veranderen, zo meldt de IJmuider Courant. Maar er speelt meer op sportpark Rooswijk waar FC Velsenoord is gehuisvest en naast voetballers ook handballers, softballers en tennissers actief zijn.

Vandaag praten twee handballers in het RTV Seaport radioprogramma ‘Geurts op maandag’ (van 19 tot 21 uur) niet alleen over hun sport. Ook de toenemende drukte op het complex op zaterdag wordt aan de kaak gesteld. De bezetting van de kantine op zondag was voor de club al een probleem, zo meldde journalist Monne Reitsma. Hij schrijft dat, na een inventarisatie onder de voetballers, er onvoldoende draagkracht is voor een voetbalzondagselectie.

Ook de vrouwen van FC Velsenoord, ze wilde op zondag blijven, is overstag. Het bestuur moest vlot handelen, om de inschrijving voor het nieuwe seizoen bij de KNVB te melden. Het eerste blijft in de vierde klasse, nu op zaterdag.