‘Kennemerlijn toch ook positief’

‘Kennemerlijn toch ook positief’
joost j. bakker from ijmuiden, the netherlands - station driehuis westerveld

Als er zo veel treinpassagiers hun frustratie uiten, hoe komt het dan dat er ook gebruikmakers van het openbaar vervoer zijn die vinden dat het niet drukker is geworden? Die vraag dient zich aan bij berichtgeving van het NHD over de eigen enquête.

Kwestie is de spoorlijn Uitgeest-Haarlem, de zogenoemde Kennemerlijn, en het schrappen van veertig sneltreinen. Dinsdag kwamen er naar verluidt tweehonderd reacties op de enquête binnen. Daarvan reageerde 15,7 procent met ‘nee’ op de vraag of het drukker in de trein is sinds de sluiting van de Velsertunnel.

Over het aantal treinen per uur is 9,3% positief en 89,8 negatief. En 23,1% zegt tevreden te zijn over de overstapmogelijkheden. Over de reistijd is 22,2% tevreden en 76,9% negatief.

De enquête van de krant kan nog tot en met maandag ingevuld worden via: www.nhd.nl/treinkennemerlijn