Buikschuivers op dorpsfeest

Buikschuivers op dorpsfeest
RTV Seaport/Sjoerd Dekker

Een heus Buikschuifkampioenschap staat Velsen-Noord te wachten. Dit spektakel moet gaan gebeuren tijdens het dorpsfeest dat zondag 19 juni plaatsheeft op het Stratingsplantsoen. En voor de goede orde, aan het buikschuiven mogen ook pappa’s, mamma’s, opa’s en oma’s deelnemen.

Het gaat overigens om het eerste Velsennoordse Buikschuifkampioenschap en het betreft de opvolging van de zo traditionele Zeskamp. Dit toch altijd gedenkwaardige onderdeel is als gevolg van onvoldoende animo dit jaar geschrapt. Wat het ook zo aantrekkelijk maakt, buikschuiven is veel simpeler. En daarnaast ongevaarlijk, aldus de organisatie. Bovendien kan iedereen het ‘op die spekgladde baan’!

Het buikschuiven is voor kinderen vanaf schoolgroep 3 en tot en met 15 jaar. Volwassenen kunnen meedoen vanaf 16 jaar. Er wordt in drie categorieën ‘buikgeschoven’: 3 t/m 11 jaar, 12 t/m 15 jaar en vanaf 16 jaar. Inschrijven via www.svvvn.nl