Film over ‘omgekeerd praten’ in bieb

Film over ‘omgekeerd praten’ in bieb

Een film bedoeld als instructiefilm om uitleg te geven hoe je omgekeerd kunt praten, een cultureel erfgoed van IJmuiden. Woensdag 15 juni (aanvang 16 uur) is de vertoning in het theater van de bibliotheek, Dudok Plein 16 te IJmuiden. Wethouder Robert te Beest zorgt voor een inleiding.

Op het Vellesan-College hielden leerlingen (havo-vwo2) zich een dag bezig met het omgekeerd praten, in het kader van het project Taaldorp (drie dagen bezig met de vreemde talen). Zij kregen vragen over voorwerpen op vijf thema-tafels, over de geschiedenis van Oud-IJmuiden. Van de antwoorden werden zinnen gemaakt en deze moesten vertaald worden in ‘Moegdreek tarpen’.

Het werd een bijzonder verslag, aldus stichting De Kist. Het is een instructiefilm om uitleg te geven hoe je omgekeerd kunt praten. Initiatiefnemers zijn Pauline van Vliet stichting Kist, Marlenne Schrijver project Ontdek Oud-IJmuiden en Peter vd Kroef en Inge van Deudekom, Vellesan College. Pauline van Vliet en Marriet Haverkamp maakten de film.