Nog meer opruimacties bij Noordpier

Nog meer opruimacties bij Noordpier

Er volgen meer opruimacties op- en rond de Noordpier te Velsen-Noord. Het gaat om een initiatief van Sportvisserij Midwest Nederland. Vanmorgen al werd de pier schoongemaakt door jonge vmbo- praktijkleerlingen.

De opruimactie op de Noordpier gebeurt in samenwerking met School2work, een Amsterdamse organisatie die zich nadrukkelijk bezig houdt met jonge mensen ‘die buiten de boot dreigen te vallen. School2work biedt jonge vmbo-en praktijkleerlingen die dreigen uit te vallen (of al zijn uitgevallen) een toekomstperspectief door middel van een laagdrempelige werkervaringsplek.

Maar het geven van een uitzicht op een baan is niet het enige doel van het initiatief. Doel is uiteraard ook dat het op- en rond de veel bezochte plekken, waar vissers op de pier actief zijn, lekker schoon blijft. “Het moet netjes zijn aan de waterkant”, aldus Sportvisserij Midwest Nederland, die bovendien meer schoonmaakactie aankondigt op de pieren bij IJmuiden.